Meer verbinding met jezelf en de ander ervaren

armen in een kringZou jij meer verbinding willen ervaren met jezelf en met de mensen om jou heen? En hoe doe je dat dan? Het lukt je pas echt om verbinding te maken met andere mensen als je eerst verbinding met jezelf hebt gemaakt.

Soms zijn wij door omstandigheden zover van onszelf verwijderd geraakt, dat we niet goed meer weten wie we zijn, waar onze behoeften liggen en wat we zelf graag willen. Hierdoor zijn we meer bezig met verwachtingen van anderen dan met wat goed is voor onszelf.

Van binnen naar buiten gaan leven

Leer jezelf los te koppelen van die verwachtingen van anderen en keer naar binnen, bij jezelf. Wat heb JIJ nodig en wat maakt JOU blij en gelukkig? Dit zijn stappen die jou helpen om meer verbinding met jezelf te krijgen. Je gaat dan meer van binnen naar buiten leven in plaats van andersom. Dit kan behoorlijk uitdagend zijn en er zullen misschien heel wat hobbels op je pad komen ….. en tegelijkertijd is het zo ontzettend de moeite waard!

Innerlijk kind

meisje knuffelt met beer in het grasVerbinding met jezelf is ook verbinding met je innerlijke kind. Niemand groeit volledig ongeschonden op, er zijn altijd wel blokkades die ontstaan tijdens je jeugd. Je werd bijvoorbeeld niet gezien als kind of door omstandigheden kon er weinig rekening met jou gehouden worden en dat maakt dat jij nu ook weinig rekening houdt met jezelf.

De blokkades die je als kind hebt opgelopen, zitten vast in je lichaam en verstoren de doorstroming van lichaamsenergie waardoor jij je op de één of andere manier belemmerd gaat voelen. Je gaat je vrijer voelen en meer ruimte voor jezelf ervaren als deze blokkades weer vrij kunnen stromen. Dit kan door innerlijk kindwerk. Het kan zijn dat jij jezelf hebt afgewezen als kind omdat jouw omgeving dit ook deed. Of dat je het gevoel had dat je niet goed genoeg was omdat je deze signalen oppikte uit je omgeving. Het gaat er hierbij om hoe het voor jou voelde destijds, niet hoe jouw omgeving het bedoelde.

Doe dingen waar je plezier aan beleeft en breng meer speelsheid in je leven en volg daarbij je spontane ingevingen. Ook al denkt je verstand dat het niets oplevert om even lekker gek te dansen of met blote voeten door het zand te rennen, het tegendeel is waar.

Hoe versterk je de verbinding met jouw innnerlijke kind

jongen met armen over elkaarZodra je weer verbinding maakt met je innerlijke kind en je ontfermt je over dit kind, is de weg naar verdere heelwording gevonden.Jij weet als geen ander wat je innerlijke kind nodig heeft en als volwassen persoon, kun jij dit jouw innerlijke kind ook bieden: veiligheid, vertrouwen, erkenning, noem maar op…

Hoe versterk je nou de verbinding met jouw innerlijke kind? Een eerste stap is elk gevoel wat je hebt, serieus nemen. Ook al snap je niet waar dit gevoel vandaan komt. Accepteer dat je een bepaald gevoel of bepaalde emotie hebt en probeer het zoveel mogelijk te omarmen. Het mag er zijn. Je weet misschien niet waar het vandaan komt maar het is er niet voor niets! Nare gevoelens wegdrukken zorgt ervoor dat je niet in verbinding gaat en is niet de oplossing al lijkt het op korte termijn misschien makkelijker.

Uit je hoofd, in je lichaam

Wat kun je nog meer doen? Je krijgt geen verbinding met jezelf als je alsmaar in je hoofd zit. Denken, piekeren, malen… dit haalt je juist Kind speelt in het stralende zonnetjeuit verbinding en dat is niet wat je wilt. Ga grondingsoefeningen doen, de natuur in, aan het werk in de tuin, sporten, spelen met kinderen of lekker stoeien met je hond. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat je meer ‘in je lichaam’ komt en automatisch krijg je dan meer verbinding met jezelf. Je merkt makkelijker op waar jij behoefte aan hebt en wat jij nodig hebt. Probeer het maar eens!

Wil je meer weten over het krijgen van meer verbinding met jezelf en anderen of kun je wel wat begeleiding hierin gebruiken? Neem gerust contact met mij op.