Chaos of drukte in je hoofd? Opruimen helpt!

Mensen met een gevoel van drukte of chaos in hun hoofd, doen er goed aan om letterlijk hun omgeving op te ruimen. Als je opruimt in je huis, helpt dat je namelijk ook om op te ruimen in jezelf en los te laten wat jou niet langer dient. Zo ga je van een overprikkeld gevoel naar meer rust en ruimte in je hoofd!

Uitpuilende kast

boekenkast vol wijsheidJe kent het vast wel, een kast vol met spullen die je niet meer gebruikt of een zolder volgepakt met verstofte dozen waar je nooit meer inkijkt. Het lijkt misschien alsof deze spullen niet in de weg liggen, je hoeft tenslotte niet elke dag op zolder te zijn of in die kast te kijken. Maar ook al zie je deze spullen niet, ze zijn er wel degelijk en hebben ongemerkt invloed op je. Zo is het ook met alles waar je vast aan houdt in je hoofd: je merkt het misschien niet zo bewust maar het kan je onbewust enorm in beslag nemen.

Als je het gevoel hebt vast te zitten

Opruimen kan ook goed van pas komen als je het gevoel hebt vast te zitten. Je wilt graag vooruit of verandering maar wat je ook probeert, er verandert niets? Ga eens opruimen. Je zult merken dat dit je zal helpen. Als je opruimt, maak je ruimte voor het nieuwe. Het feit dat je letterlijk ruimte maakt, al weet je misschien niet eens waarvoor, zorgt ervoor dat je in beweging komt en dat iets nieuws zich kan aandienen als de tijd hier rijp voor is.

Opruimen werkt bevrijdend

Deze week was de maat ineens vol voor mij en ben ik begonnen aan een klus waar ik al tijden als een berg tegenop zag: het weggooien van alle oude e-mail berichten op mijn mobiele telefoon. En dit waren er veel, heel veel zelfs. Toen ik mij er eenmaal toe gezet had, voelde ik ineens hoe bevrijdend het was om al die oude troep weg te ‘swipen’. Ik kon er zelfs bijna geen genoeg van krijgen en het resultaat is dat ik nu eindelijk van al die oude mailtjes verlost ben. Wat een heerlijk gevoel!

En wat kun jij nog opruimen?

strandopgang met uitzicht op zeeEn jij? Heb jij nog wat op te ruimen? Aarzel niet langer en ga het doen. Het is een goede stap naar (nog) meer rust en ruimte in je hoofd of naar de vernieuwing waarnaar jij op zoekt bent.