Balans tussen buitenwereld en binnenwereld

Van nature vind ik het vaak lastig om mijn aandacht bij mezelf te houden. Ik zie en voel vaak zoveel in de buitenwereld dat ik snel afgeleid ben. In deze roerige en onrustige tijd, merk ik dat dit nog meer een uitdaging is. En ik weet dat er meer mensen zijn die hier moeite mee hebben. Daarom deel ik hier graag wat mij helpt om meer in balans te komen.

Antennes naar binnenwereld richten

Er zijn op dit moment zoveel dingen gaande in de buitenwereld waardoor ik mij kan laten afleiden. Als ik daar veel mee bezig ben, dan raak ik overprikkeld en voel mij steeds meer uit balans gaan. Als ik merk dat dit gebeurt en ik wil mij weer meer in balans gaan voelen, dan neem ik bewust het besluit om mij niet langer te laten afleiden door de buitenwereld. Ik ga met mijn aandacht naar binnen. De antennes die ik zo vaak naar de buitenwereld heb uitstaan, richt ik nu naar mijn binnenwereld. Wat ervaar ik in mijn lichaam, wat voel ik en welke emotie(s) horen hier bij. Dat wat ik ervaar en voel, laat ik er in het nu-moment zijn. Ik accepteer wat er is en observeer het, zonder het te willen veranderen.

Kom weer in balans

Elke keer dat ik dit doe, levert mij dit zoveel rust en kalmte op. Ik ben in het nu en voel mij  in balans.
Voel jij je net als ik regelmatig overweldigd door de buitenwereld en weet je niet zo goed hoe je hiermee om kunt gaan? Probeer ook eens je antennes op je binnenwereld te richten. Als ik het kan, kun jij het ook!